MANIFEST PEL DRET A DECIDIR dels Artistes Visuals

Manifest Artistes Visuals MACBA 9.05.14 c

Manifest Artistes Visuals MACBA 9.05.14 d

Manifest Artistes Visuals MACBA 9.05.14 f

Manifest Artistes Visuals MACBA 9.05.14 g

Presentació pública del Manifest divendres 9 de maig a les 12h. a l’Aula0 del MACBA:

http://www.nuvol.com/noticies/mes-de-300-artistes-reclamen-el-dret-a-decidir/

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mes_de_300_artistes_fan_public_el_seu_suport_al_dret_a_decidir_100539.php

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/el_dret_a_decidir_dels_mitjans_de_comunicacio_100548.php

https://www.youtube.com/watch?v=eUZbk1v2COI

http://www.elpuntavui.cat/ma/article/3-politica/17-politica/739851-mes-de-300-artistes-fan-public-el-seu-suport-al-dret-a-decidir.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=web&utm_source=rss&utm_medium=web&utm_campaign=rss

http://www.catnouestat.cat/mes-de-300-artistes-fan-public-el-seu-suport-al-dret-a-decidir/

http://www.tribuna.cat/noticies//mes-de-300-artistes-tambe-a-favor-del-dret-a-decidir-09-05-2014.html

http://www.gelonchviladegut.com/ca/blog/?p=722

thumb_474__4

fotonoticia_20140630162847_500

Lliurament del Manifest a la M. H. Sra. Núria de Gispert

Presidenta del Parlament de Catalunya. Dilluns 30/06/2014

http://www.vilaweb.cat/noticia/4200946/20140630/artistes-visuals-dret-decidir-porten-manifest-suport-parlament-gispert.html

http://www.europapress.cat/cultura/noticia-consulta-artistes-visuals-lliuren-parlament-manifest-pel-dret-decidir-20140630162847.html

MANIFEST PEL DRET A DECIDIR dels Artistes Visuals

Exercir com a artista, avui més que mai, vol dir mantenir una relació de diàleg amb el món i la cultura actuals. Vol dir escoltar i respondre als reptes de la societat i del país en què vivim. La nostra actitud, com a artistes i com a ciutadans, està fonamentada en els més alts valors de la civilització occidental. El primer de tots és el respecte per la dignitat i la llibertat de les persones i, en conseqüència, dels pobles i de les nacions. Sense aquest principi no hi ha democràcia. Aquesta és la raó i la base de l’ordenament jurídic internacional. Aquí neix l´anhel i el desig democràtic ferm que empeny el poble català, la nació catalana a expressar-se i a ser escoltada i acceptada per les altres nacions.

Nosaltres, artistes, entenem i recolzem aquest missatge i aquest repte com una gran performance democràtica, com un gran acte de creació política, estèticament encisador, políticament creatiu i trencador, però obert, respectuós, democràtic, inclusiu dels pobles i cultures que conviuen amb nosaltres. Fem nostra i valorem la convivència amb la llengua i la cultura espanyoles, llegat valuós i irrenunciable. Fem nostres les aportacions dels que ara i des d´antic conviuen amb nosaltres i ens respecten.

Amb respecte i amb democràtica fermesa, volem manifestar el nostre suport a les declaracions i accions del Parlament de Catalunya en defensa i promoció del  “ dret a decidir”.

Els sotasignants volem fer arribar i difondre aquest manifest al conjunt d´institucions polítiques, cíviques, socials i culturals del nostre país.  Volem fer explícit  el nostre recolzament i la nostra implicació en aquest gran procés cívic i polític que ha iniciat la societat catalana convençuda de la seva legitima condició de ser nació i subjecte sobirà

Artistes adherits:

Antoni Abad, Francesc Abad, Ignasi Aballí, Pep Admetlla, Rosa Agenjo, Artur Aguilar, Sergi Aguilar, Pep Agut, Silvia Alcoba, Franc Aleu i Riera, Ignasi Albors, Jordi Alcaraz, Jordi Aligué, Vicenç Altaió, Ernest Altés, Manel Álvarez, Alfonso Alzamora, Frederic Amat, Rosa Amorós, Jaume Amigó, Nora Ancarola, Enric Ansesa, Jordi Andreu Fresquet, Manel Anoro, Marti Anson, Marcelí Antúnez, Clara Arola, Carles Arola, Arranz Bravo, Francesc Artigau,  Francesc Arumí, Joan Audí, Emili Armengol, Pep Aymerich,  Maria Balcells, Arnal Ballester, Joan Baixas, Sergi Barnils, Enrique Barro, Ester Baulida, Manel Bayo, Teresa Benet, Daniel Berdala, Josep Manuel Berenguer, Antoni Bernard,  Manel Bielsa, Ignasi Blanch, Ferran Blancafort,  Alfons Borrell,  Gloria Bosch, Roser Bover, Pere-Màrtir Brasó, Jordi Brió, Carles Bros, Rosa Brugat, Juan Bufill, Pepa Busqué, Josep Mª Calleja, Josep Maria Cabané, Àlvar Calvet, Carmen Calvo, Antoni Camarasa, Natàlia Caminati, Josep Mª Camí, Àngel Camino, Teresa Camps, Pep Canaleta, Jordi Canudas, Gustau Carbó Berthold, Elena Carbonell, Alan Carrasco, Montserrat Casamitjana, Ana Casal, Pere Casanovas, Toni Casassas, Charo Castillo, Sergi Castignani, Joana Catot, Joaquim Chancho, Rosa Ciurana, Narcís Coderch, Isabel Codina, Abert Coma, Narcis Comadira, Domènec Corbella, Quim Corominas, Maise Corral, Montserrat Cortadellas, Rosa Cortès, Narcís Costa,  Glòria Cut,  Joan Cruspinera, Jordi Cuyàs, Dolors Dalmau, Marcel Dalmau, Tito Dalmau, Josefina Dantí, Pep Dardanya, Àlex De Fluvià, Mentxu Del Rio, Alberto De Udaeta, Joan Descarga, Narcís Diaz, Marià Dinarès, Quim Domene, Pep Domènech, Lluís Doñate, Anet Duncan,   Magdalena Duran, Miquel Duran, Pep Duran, Ramon Enrich,  Evru,  Ezequiel, Jordi Encinas, Manel Esclusa, Jordi Esteban, Quico Estivill, Pep Fajardo, Gemma Farran,  Àlvar Farré,  Naxo Farreras, Núria Fernández Estopà,  Ester Ferrando, Àngels Ferrarons, Angels Ferrer, Benet Ferrer, Txus Fibla, Elena Font, Joan Fontcuberta, Amanda Fortuny, Eduard Fortuny, Jordi Fulla, Joan Furriols, Jordi Andreu Fresquet, Agustín Fructuoso, Carles Gabarró, Gabriel,Lluis Galvez, Ana Gallinal, Javier Garcés, Ferran Garcia Sevilla, Mª Carmen Garcia, Clara Garí, Jordi Gasch, Martí Gasull, Toni Giró, Narcís Gironell, Isabel Gómez, Albert GonzaloTon Granero, Eulàlia Grau, Xefo Guasch, Stéphanie Guët, Carles Guitart, Albert Gusi, Neil Harbisson, Carles Hac Mor,Mayte Heredia, Laura Iniesta, Jordi Isern, Josep Miquel Janés, Sonia Jou, Salvador Juanpere, Teresa Julià, Elena Kervinen, Nobuko Kihira, Luis Krauel, Jordi Lafon, Llagostera Pitxó, Lleixà, Enric Llevat, Antoni Llena, Francesca Llopis, Núria López-Rivalta, Madola, Isidre Manils, Antoni Mercader, Manel Margalef, Antoni Marquès, Carlos Martinez, Jordi Martoranno, Laura Martorell, Manuel Marzo-Mart, Josep Mastuset, Mireya Masó, Assumpció Mateu, Anna Marín, Enric Mauri, Medina Campeny, Albert Mercadé, Antoni Mercader, Blai Mesa, Josep Maria Mestres Quadreny,  Pilar Millán, Jo Milne, Antoni MiraldaJordi Mitjà, Santi Moix, Marta Montcada, Dani Montlleó, Pep Montoya, Oriol Mora, Núria Mora, Jordi Morell, Sandra Moreno, Joan Morey, Antoni Muntadas, Adelaida Murillo, Paulina Muxart, Francesc Navarro, Josep Niebla, Àlex Nogué, Jofre Oliveras, Eduard Olivella, Ada Ortega, Antonio Ortega, Jordi Pagès, Tomas Pariente, Ramon Parramon, Mario Pasqualotto, Jordi Pascual, Perejaume, Frederic Perers, Lluís C. Pericó, Joan Peris, Lluïsa Pla, Enric Pla i Montferrer, Enric Pladevall, Jordi Plana, Miquel Planas,  Jaume Plensa, Quim Pons, Josep Maria Prades, Mercé Prats, Eloi Puig, Regina Puig, Jordi Puig, Dolors Puigdemont, Diego Pujal, Sheila Quero, Rosa Rabassa, Joan Rabascall, Stela Rahola, Mercé Riba, Jaume Ribas, David Ribas, Jordi Riera, Riera i Aragó, Estanislau Roca, Sol Roca, Jordi Rodriguez-Amat, Joan Rom, Marc Romero, Benet Rossell, Josep Maria Rosselló, Lluis Roura, Oliver Roura, Manel Rovira, Nuria Ruano, Gino Rubert, Francesc Ruestes, Margarita Ruiz,Aureli Ruiz, Dolors Rusiñol, Josep Oriol Sabater, Joan Scaramuix, Gerard Sala, Joan Saló, Leopold Samsó, Pedro Saralegui, Carme Sanglas, Pete Sans, Ivo Sans, Carles Santos, Tura Sanz,  Enric Satue, Regina Saura, Salvador Saura,  Walmer Sendim, David Serra, Josep Manel Simó, Jaume Simón, Susana Solano,  Manuel Solà Moreno, Bernat Soler, Sebi Subirós, Josep M. Subirachs, Jordi Sugranyes, Oriol Texidor, Jordi Tolosa, Alexandre Tornabell, Carles Torrent, Francesc Torres, Robert Uribe, Albert Valera, Dolors Ventós,Josep Vernis, Vicenç Viaplana, Albert Vidal, Mª Antonia Vilà, Joan Pere Viladecans, Àngels Viladomiu, Santiago Vilanova, Oriol Vilapuig, Francesc Vidal, Xevi Vilaró, Àngela Vinent, Ester Xargay, David Ymbernon, Àlex Young, 

més adhesions:

Ció Abellí, Adolf, Selva Aparicio, Montse Assens,  Gerard Balcells, Oriol Balmes, Isabel Banal, Toni Benages, Benages i Pla, Josep Manuel Berenguer, Maria Bofill, Tamar Bolea, Eugeni Bonet, Dolors Bosch, Toni Bover,  Nico Bou, Ramon Brichs, Andres Bühlmann, Lluís Bussé, Jordi Calafell Garrigosa,  Pep Camps, Joaquim Capdevila, David Casals,  Isabel Causadias, Joan Casanovas, Blanca Casas, Jordi Cerdà, Manel Civit, Tònia Coll, Marti Cormand, Maria Crehuet,  Rosó Cusó,  Pep Escoda, Xavier Escribà, Domènec Fita, Pere Folch,  Enric Font,  Llorenç Gala Mata, Toni Garcia, Josepe Gil, Matilde Grau, Rafel Griera, Jaume Guardis,  Jordi Guillumet, Eudald de Juana, Robert Llimós, Jordi Llort i Figuerola, Beard Leonard, Josep Lloveras Feliu, Pep Madrenas,  Lluís Martí, Joanpere Massana, Andreu Masagué,  Mariona Millà,  Raimon Miranda, Josep Moscardo, Ramon Moscardo,  Josep Maria Oliveras, Jordina Orbañanos, Roc Parés, Joan Pasqual,  Conxita Pladevall, Josep Maria  Plans, Lluís Maria Plans i Vilardebó, Lídia Porcar, Guillem Portell, Cristina Pastó, Jordi V. Pou,  Carles Pujol, Maria Puigdemont,  Josep LLuís Ramírez,  Fina Rifà, Tanja Rinderknecht,   Agnès Rodon, Jaume Rodri-Febrer, Marina Romero,  Anna Roser,  Aurembiaix Sabaté, Antonio Selvaggi, Marc  Sellares, Jordi Serra i Teixidor,  Muma Soler, Francesc Soler,  Ferran Soriano, Esteve Subirah, Romina Subirats, Ramon Maria Teixidó,  Isabel Tomàs, Alexandre Tornabell, Jordi Trullàs,  Manel Ubeda, Maite Valero,  Pep Ventosa,  Guillem Vidal,  Eusebi Vila,  Antoni Vila Delclòs, Joan Vila Grau, Andreu Vilasís, Òscar Vives, Marga Ximenez… 

aquells que encara no us hi heu adherit podeu fer-ho escrivint un correu a una de les adreces següents:

enric@pladevall.com 

saralegui@movistar.es

salvador@juanpere.com